Α. ΚΑΛΤΣΙΔΟΥ: ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Home / Α. ΚΑΛΤΣΙΔΟΥ: ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΝΗ ΚΑΛΤΣΙΔΟΥ: ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στη Ρωµαϊκή Αγορά την έκθεση της Άννης Καλτσίδου, η οποία πραγµατοποιείται στο πλαίσιο του παράλληλου προγράµµατος της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Η Άννη Καλτσίδου παρουσιάζει µια εγκατάσταση, ειδικά διαµορφωµένη για την Κρυπτή Στοά, και δηµιουργεί ένα περιβάλλον σε τµήµα του αρχαιολογικού χώρου της Ρωµαϊκής Αγοράς. Και τα δύο µέρη της έκθεσης συνδιαλέγονται µε τον αρχαιολογικό χώρο, παράγοντας συνειρµούς σχετικά µε τη συνέχεια και την πορεία (του ανθρώπου, της πόλης, του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονοµιάς) µέσα στο χρόνο. Μέσα από την παρουσίαση και τους συσχετισµούς που προκύπτουν από αυτή, η µακραίωνη πολιτιστική κληρονοµιά και η ιστορία (το «παλιό») διασταυρώνονται µε το νέο (το εικαστικό έργο που γεννήθηκε για την έκθεση), απηχώντας εύστοχα το κεντρικό µήνυµα της Μπιενάλε: «Παλιές διασταυρώσεις – Make it New!».
Στο ίδιο πνεύµα, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα πραγµατοποιηθεί περφόρµανς µε αναφορές στην ιστορία και την πολυπολιτισµικότητα της Θεσσαλονίκης, την οποία η εικαστικός εµπνεύστηκε από τις «Μαγεµένες».

24.06.15 – 30.09.15

ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ
Πλατεία Αρχαίας Αγοράς
Τε–Κυ: 8:00-15:00
Τ: +30 2310 221266

Επιµέλεια: Μαρία Δ. Καγιαδάκη